Întrebări frecvente

Solutii complete pentru problema de semnal. Internetul merge greu? Cumpara antene, routere  si amplificatoare pentru retele celulare 4G 5G 3G GSM EDGE sau UMTS pentru orice operator: Orange, Vodafone, RDS-RCS, Digi, Telekom

Intrebari generale

Nu am semnal. Ce solutii am? Cu ce mufa este echipat dispozitivul meu? Care este banda de frecventa a retelei 4G? | Plus alte intrebari

 • 1: Nu am semnal la telefon sau modem. Ce solutii am?

  In locatiile in care serviciile de telefonie si internet sunt necorespunzatoare datorita semnalului slab va confruntati cu diverse probleme:
  imposibilitatea de a efectua convorbiri sau convorbiri slab calitative, viteza mica de internet, telefonul / modem-ul sau router-ul dvs. nu poate accesa tehnologiile de ultima generatie (3G/4G) chiar daca sunteti in zona de acoperire. Solutiile pe care le puteti adopta sunt:

  1. Conectarea unei antene prin cablu la router/hotspot sau telefon.
  2. Amplificatorul bidirectional: acoperirea cu semnal interiorul cladirii
     

  .. mai multe detalii

 • 2: Ce inseamna acesti termeni: GSM, banda de frecventa, retea 3G, etc?

  Click aici pentru explicarea termenilor utilizati in telecomunicatii

 • 3: Ce nivel de semnal am nevoie pentru a putea utiliza o antena sau un amplificator?

  Trebuie sa existe fizic semnal in exteriorul cladirii altfel antena nu are ce receptiona in consecinta nici ce amplifica. 
  Desigur, exista numeroase situatii in care va aflati la o distanta mare de turnul operatorului si antena proprie a telefonul dvs. nu receptioneaza semnal dar conectandul la o antena directionala se obtin rezultate bune. Insa aceste cazuri nu pot fi controlate, in consecinta recomandam achizitionarea unei antene sau a unui sistem de amplificare wireless doar in locatiile in care aveti minim 1 liniuta de semnal. In cazul amplificatoarelor, nivelul de semnal din exteriorul cladirii trebuie sa fie min. 3-4 liniute pe indicatorul telefonului dvs. 

 • 4: Cum pot sa masor nivelul de semnal utilizand telefonul mobil?

  Telefoanele mobile moderne au capacitatea de a indica cu exactitate nivelul de semnal , in decibeli (dBm) daca accesati Field Test Mode (FULL ENGENEERING MENU). Accesarea meniului de test difera functie de modelul de telefon, este foarte simpla si nu dauneaza telefonului. Informatii exacte privind nivelul de semnal nu se pot obtine consultand reprezentarea prin „liniute” de pe ecranul telefonului ci prin citirea nivelului de semnal exprimat in unitate de masura precisa: dBm.
  De retinut: cu cat valarea exprimata in dBm este mai aproape de 0, cu atat semnalul este mai puternic
  Exemplu: (-60 dB = semnal foarte bun ..... -103 dBm = semnal slab)

  Diagrama reprzentand conversia “liniutelor” de pe display in dBm

 • 5: La ce ma ajuta masurarea nivelului de semnal?

  dentificarea cu acuratete a nivelului de semnal este utila in identificarea locului din exteriorul cladirii cu cel mai mare nivel de semnal. Recomandam amplasarea antenei exterioare (indiferent daca vorbim despre antena conectata direct la telefon / modem / router sau a antenei amplificatorului) partea cladirii in care aveti semnal maxim.


  Masurarea nivelului de semnal este utila si la identificarea pozitiei optime in care veti amplasa antena interna (emitatoare)  – la instalarea amplificatorului bidirectional
  Link util: http://www.cellmapper.net/map  

 • 6: Care este raza maxima de acoperire a unui turn de telefonie?

  Fara a lua in considerare formele de relief, fiecare turn este configurat diferit: unele turnuri din zone urbane au o fereastra de cautare mai mica si sunt amplasate la distante mici unul fata de altul, alte turnuri din zone rurale sau slab populate au o raza de acceptare mai mare (pentru optimizarea costurilor de implementare)
  Fereastra de cautare este limita superioara impusa de celula turnului pentru a respinge conexiunile care au o intarziere de propagare peste o valoare predefinita. Aceasta setare este folosita pentru optimizare procesului (evitarea supra-incarcarii celulelor si respingerea conexiunii echipamentelor aflat la o distanta mare. Telefonul/modem-ul va fi astfele fortat sa identifice si sa se conecteze la o celula mai apropiata)

 • 7: Voi avea o viteza la intenet mai buna daca utilizez o antena externa sau un amplificator?

  DA. Pe scurt, cu cat este semnalul este „mai curat” cu atat modemul va avea capacitatea de a negocia o rata mai buna de transfer a infomatiilor. O conexiune mai curata are ca o rata a erorilor mai mica (BER-bit error rate) ceea ce permite dispozitivului sa reduca cantitatea de informatie redundanta necesara eliminarii erorilor.
  Utilzand o antena directionala (Yagi) aveti capacitatea de a selecta intre semnale primite de la turnuri diferite (unele turnuri sunt mai rapide, altele sunt mai aglomerate, altele sunt mai apropiate (ping mai mic). Aceasta metoda de lucru este utila atat in cazul in care veti conecta antena direct la dispozitiv sau o veti utiliza in cadrul unui kit de amplificare.

 • 8: Puterea semnalului este afectata de aglomerarea celulei?

  DA. Majoritatea celulelor GSM si 3G folosesc o asa numita tehnica de „aerisire / decongenstionare” prin care va scadea aria geografica de acoperire in scopul de a redirectiona traficul spre celule invecinate. Acest fapt poate fi o problema pentru utilizatorii aflati la limita de acoperire intrucat nu exista celule apropiate pentru a fi redirectionati. Rezultatul este un nivel de semnal mic sau deconectarea de la celula. Problema se rezolva prin conectarea dispozitivului la o antena sau utilizarea unui kit de amplificare (receptia semnalului prin antena externa si distributia acestuia in cladire).

  Nota: Tehnologia LTE (reteaua 4G) nu este afectata de aceasta limitare

 

Intrebări frecvente - Antene de telecomunicații

Cum functioneaza antena? Cum aleg antena potrivita?
Cum o conectez?

  • Q1: Ce sunt antenele de telefonie?

   Antenele de telecomunicatii sunt echipamente simple si eficiente al caror scop este captarea, amplificarea si transmiterea prin cablu a semnalului  catre un dispozitiv mobil de comunicatii: telefon, modem, router, POS, Acces Point, sistem de supravehgere, etc.
   AVANTAJE:
   • creste calitatea convorbirilor telefonice si a timpului de utilizarea al acumulatorului
   • cresterea nivelului de semnal si stabilizarea acestuia au ca efect cresterea vitezei de internet.
   • pentru a accesa retelele de ultima generatie (3G, 4G) disponibile in zona dvs. este necesar ca telefonul sau modem-ul sa aiba un semnal bun in caz contrar celula respinge conexiunea si dispozitivul va receptiona serviciile mobine intr-o retea inferioara.

  • Q2: Cum aleg antena potrivita pentru locatia mea?


   click aici...

  • Q3: Cum functioneaza o antena?

   • datorita materialelor din care este fabricata si a design-ului antena capteaza radiatia de semnal in benzile pentru care este proiectata
   • amplifica semnalul captat cu un anumit raport (Castigul antenei exprimat in dBi)
   • prin cablul RF (cablu coaxial cu pierderi mici) coneectat la mufa echipamentului de telecomunicatii transmite semalul radio captat de la turnul de telefonie.

  • Q4: Daca montez o antena o sa am semnal oriunde in cladire?

   NU. Antena va receptiona, amplifica si transmite semnalul doar prin cablu RF. Antene se conecteaza la un singur dispozitiv (telefon, modem, router). Daca doriti sa acoperiti cu semnal o anumita suprafata (situatie in care toate dispozitivele din acea arie vor beneficia de un semnal mai bun si fara sa fie necesar a fi conectate prin cablu), trebuie sa azhizitionati un amplificator (repetor) si antenele receptoare si donoare necesare :

  • Q5: Cum conectez antena la telefon/modem/router, etc?

   • daca dispozitivul dvs. este echipat cu mufa coaxiala standard: alegeti mufa respectiva din meniul de configurare al produsului
   • daca dispozitivul dvs. este echipat cu mini-conector, pentru a-l conecta la mufa de pe cablul antenei este nevoie sa achizitionati si un adaptor antena specific
   • in cazul in care dispozititivul dvs. nu este prevazut cu mufa coaxiala sau mini-conector puteti totusi sa-l conectati la cablul antenei utilizand un adaptor de antena univers
   Informatii complete despre mufa cu care este prevazut echipamentul dvs. gasiti in sectiunea CONECTAREA ANTENEI 

  • Q6: Pot conecta o antena la mai multe telefoane sau modem-uri?

   NU. Pentru amplifcare bidirectionala trebuie sa instalati un amplificator (repetor).    .  

  • Q7: Pot conecta telefonul/modem-ul meu la o antena TV?

   NU. Antena TV este proiectata sa receptioneze doar semnalele TV (o banda de frecventa diferita de frecventele de telecomunicatii). In plus antenele TV au impendata 75 OHM iar antenele de telecomunicatii au impedanta de 50 Ohm

 • Q8: Ce sunt antenele MiMo?

  Tehnologia MiMo (multiple intrari – multiple iesiri) denumita si “tehnologia antenei inteligente” se refera la utiliarea mai multor antene atat la receptie cat si la transmitere pentru a imbunatati performantele sistemelor de comunicatie.

  O antena MiMo inglobeaza componentele a doua antene proiectate astfel incat sa utilizeze tehnologia numita “diversitatea polarizarii”: doua sau mai multe unde radio sunt transmise pe aceeasi frecventa dar polarizate la un unghi de 45%. Acesta tehnologie permite modemurilor MiMo transmiterea a doua fluxuri independete de date, avantajul fiind dublarea vitezei la internet

  Pe langa cresterea performantelor sistemului (viteza la internet) un alt avantaj in utilizarea antenelor MiMo este insasi accesarea tehnologiei MiMo in zona de acoperire 4G. Astfel daca modemul receptioneaza un semnal sub un anumit nivel (denumit si pragul CQI)  va dezactiva tehnologia MiMo a dispozitivului deoarece ii este dificil sa distinga intre cele doua fluxuri de date ale unui semnal radio de putere sa calitate slaba. Conectarea modemului (routerului) la o antena duala MiMo creaza premizele depasirii acestui prag.

 • Q9: Daca amplasez antena la o inaltime mai mare, voi avea un semnal mai bun?

  In majoritaea cazurilor, DA.
  • in zonele cu vizibilitate directa spre turnul operatorului conexiunea se bazeaza pe radiatia de semnal primita direct de celula de emisie.
  • in zonele aflate „in umbra” (in spatele unor dealuri de exemplu) conexiunea se realizeaza pe faptul ca radiatia transmisa de turnul operatorului se „arcuieste” pe formele de relief si este reflectata – fenomen ce poarta numele de „difractie”. Exemplificare (vezi imaginea de mai jos):.
  Sursa: Wikipedia
  Daca ne imaginam „zidurile” din stanga ca fiind dealuri situate intre utilizator si turnul de emisie, constatam ca cu cat ne situam mai aproape de baza dealului cu atat mai mult stam „in umbra sa”. Solutia imediata pentru a receptiona un semnal mai puternic este sa ne indepartam de deal sau sa ridicam antena. In ambele cazuri vorbim de micsorarea unghiului intre varful dealului si antena. Cum in majoritatea situatiilor nu este posibil sa mutam amplasarea antenei, solutia ce ramane este ridicarea acesteia la o inaltime mai mare.

 • Q10: Ma ajuta o antena in orase sau in alte zone zone dens populate?

  IN GENERAL DA. Intrucat viteza conexiunii dispozitivului neconectat la o antena exterma variaza pe masura ce alti utilizatori se conecteza sau deconecteaza de la celula cea mai apropiata, utilizarea unei antene ar trebui sa mareasca per ansamblu viteza de transfer.
  Ideea de baza este ca prin imbunatatirea conditiilor de transmitere a semnalului, se reduce cantitatea minima de informatie transmisa de celula pentru pentru a se asigura ca modem-ul poate corecta erorile (FEC). Analogia ar fi: cazul in care o persoana este obligata sa repete de mai multe ori o afirmatie pentru a se asigura ca a fost inteles corect de interlocutor.

  O antena conectata la un dispozitiv permite acestuia sa transmita infomatia mai eficient, efectul fiind o crestere a vitezei la internet sau receptia mai buna a semnalului de voce. (Shannon entropy rate: cresterea ratei de codare)TEXT. 

 • Q11: Am un modem / router cu 2 mufe pentru antena externa. Am nevoie de 2 antene?

  Doar daca sunteti in zona cu acoperire a retelei 4G.
  A doua antena nu este absolut necesara, dar ajuta la cresterea vitezei la internet. De asemenea in loc de 2 antene puteti utiliza o antena MiMo

 • Q12: Ce model de antena imi recomandati pentru a amplifica semnalul 4G?

  Reteaua 4G este disponibila momentan in principalele orase sau in zone limitrofe. Recomandarea noastra este sa alegeti antena functie de locatia de amplasare si dispozitivul la care o conectati.
  • in zone urbane cu acoperire 4G: antene panou sau antena MiMo (daca aveti modem/router cu 2 porturi de antene)
  • in zone limitrofe, la limita acoperirii 4G: Antena Yagi de banda larga (capacitate mai buna de receptie a radiatiei de la o distanta mai mare). Vezi si (clasificare antene)

 • Q13: E obligatoriu ca telefonul sau modem-ul meu sa fie conectat prin cablu la antena?

  DA. Antena de telecomunicatii functioneaza ca si antena dvs. TV. Doar instaland o antena nu obtineti nici o imbunatatire daca nu o conectati prin cablu la dispozitibul dvs: telefon, modem, router etc.
  Daca doriti sa acoperiti cu semnal o anumita suprafata in cladire, azhizitionati un amplificator (repetor) si antenele receptoare si donoare necesare  

 • Q14: Antena trebuie conectata la reteaua de curent electric?

  NU. Datorita materialelor si a modului in care sunt construite antenele au capacitatea de a capta undele radio din aer, amplificarea si transmiterea semnalului prin cablu catre un dispozitiv de telecomunicatii (telefon, modem, router, acces point, etc)Antena de telecomunicatii functioneaza ca si antena dvs. TV. Doar instaland o antena nu obtineti nici o imbunatatire daca nu o conectati prin cablu la dispozitibul dvs: telefon, modem, router etc.
  Daca doriti sa acoperiti cu semnal o anumita suprafata in cladire, azhizitionati un amplificator (repetor) si antenele receptoare si donoare necesare  

 

Întrebări frecvente - AMPLIFICATOARE 

Ce sunt amplificatoarele de telefonie? Ce contine un kit de amplificare?
Cum aleg eficient amplificatorul pentru locatia mea?

 • Q1: Din ce cauza nu am semnal in interiorul cladirii?  Ce sunt amplificatoarele de telefonie?

  Principalii factori care au o influenta in diminuarea sau chiar obstructionarea semnalului din interiorul cladirii sunt: materialele din care este construit imobilul (metal, beton) grosimea peretilor, ferestre cu bariera termica. De asemenea imobilul poate fi amplasat intr-o zona in care semnalul este afectat de forme de relief, vegetatie, cladiri inalte sau distanta mare fata de turnul operatorului. Amplificatorul bidirectional (denumit si repetor) este un echipament electronic folosit pentru a acoperi cu semnal o suprafata din interiorul cladirii. Toate dispozitivele mobile (telefoane, modem-uri, router-e, etc) aflate in suprafata acoperita de semnal beneficiaza de convorbiri de o buna calitate, viteza mai buna la internet, stabilitate si un timp mai mare de utilizare a bateriei.

 • Q2: Cum aleg corect amplificatorul potrivit pentru locatia mea?

  Alegerea amplificatorului
  click aici...

 • Q3: Care sunt componentele de baza ale unui sistem de amplificare operational si care este principiul de functionare?

  Pentru a amplifica semnlul wireless (fara fir) aveti nevoie de cel putin urmatorele
  1. Antena externa (receptoare)
  2. AMPLIFICATOR BIDIRECTIONAL
  3. Antena interne (emitatoare)

  • antena externa (receptoare) preia cel mai bun semnalul emis de turnul operatorului si il transmite catre amplificatorul bidirectional (denumit si repetor / repeater)
  • amplificatorul creste nivelul de semnal si il transfera catre antena interna.
  • anteana interna (emitatoare/donoare) distribuie acest semnal in interiorul cladirii

 • Q4: Un kit de amplificare imi rezolva problemele de semnal??

  Daca esti in situatia in care nu ai semnal in interiorul cladirii, convorbirile telefonice sunt de slaba calitate si te confrunti adesea cu intreruperi, viteza la internet este nesatisfacatoare, un kit de amplificare iti va rezolva aceste probleme pentru toate dispozitivele din aria acoperita de semnal. 

  DE RETINUT: Amplificatorul poate amplifica un semnal chiar daca nivelul acestuia in exteriorul cladirii este destul de slab dar NU POATE “produce semnal” in zonele in care acesta nu exista fizic

 • Q5: In ce locatii pot instala un amplificator?

  In orice imobil (case, apartemente, vile, cladiri de birouri, hale de productie, tuneluri, parcari subterane, etc) care indeplineste urmatoarele conditii

  • undeva in exteriorul cladirii exista semnal de cel putin 1-2 liniute si puteti amplasa antena externa (receptoare) in zona respectiva
  exista posibilitatea de a amplasa antena externa la o inaltime de minim 5m fata de antena interna (in caz contrar amplificatorul poate intra in autooscilatie)
  antena externa si cea interna pot fi amplasate astfel incat sa nu emita una in directia celeilalte (principiul “spate in spate”
   click aici  pentru mai multe detalii

 • Q6:De ce mai am nevoie si de antene, amplificatorul (repetorul) nu poate functiona fara acestea?

  NU.  Principiul de functionare este: semnalul emis de turnul operatorului este captat de antena externa, amplificat de repetor si retransmis in cladire de antena interna

 • Q7: Care este nivelul minim de semnal pentru ca amplificatorul sa functioneze?

  In exteriorul cladirii trebuie sa aveti minim 1-2 liniute pe display-ul telefonului dvs. mobil sau cel putin -100 db daca masurati activand meniul FIELD TEST MODE al telefonului dvs

 • Q8: Cand ar trebui sa folosesc un amplificator?

  Daca dispozitivul tau mobil nu are conector de antena externa sau daca e nevoie sa amplifici semnalul pentru mai multe dispozitive simultan, un amplificator este cea mai buna optiune pentru cresterea nivelului de semnal

 • Q9: Cand nu ar trebui sa folosesc un amplificator?

  • cand semnalul este inexistent in exteriorul sau in perimetrul imediat al cladirii
  • cand vrei sa amplifici semnalul doar pentru un dispozitiv iar acest dispozitiv este echipat cu mufa pentru conectarea unei antene externe

 • Q10: Care sunt factorii principali care trebuie luati in considerare pentru alegerea amplificatorului?

  Urmatoarele intrebari ar trebui sa ajute utilizatorul pentru alegerea corecta:
  • In ce retea si in ce banda de frecventa opereaza dispozitivul meu? 
  • Doresc sa amplific semnalul pentru unul sau mai multe dispozitive?
  • Amplificatorul il voi amplasa in interior. Pot sa il conectez la reteaua de electricitate?
  • Am semnal fizic undeva in exteriorul cladirii? Pot amplasa o antena externa (receptoare) acolo?
  • Cat de mare este suprafata pe care sper sa o acopar cu semnal?
  • Am posibilitatea sa amplasez antena externa la un nivel de minim 5m pe inaltime fata de antena interna?

 • Q11: CO sa am semnal la toate telefoanele / modem-urile din cladire?

  DA, veti avea un semnal mai bun la toate dispozitivele mobile care opereaza in banda de frecventa a amplificatorului si se afla in zona acoperita de semnal din interiorul cladirii

 • Q12:  Amplficatorul creste semnalul mai multor operatori de telefonie?

  DA, in conditiile in care operatorii dvs. (Orange, Vodafone, Telekom , Digi,etc) furnizeaza servicii de voce si internet in banda de frecventa a amplificatorului.

 • Q13: Cum aleg antenele potrivite pentru locatia mea?

  Din meniul de configurare al fiecarui produs aveti posibiliatea de a alege antena extena sau interna potrivita cu locatia si modul de amplasare facil dvs
  Antena externa:
  • Zone rurale sau zone cu vizibilitate buna spre turnul operatorului de telefonie: antena de tip Yagi
  • Zone urbane sau limitrofe cu semnal bun in exterior: antena Yagi sau Panou
  • Aglomerari urbane (cladiri inalte in jurul locatiei dvs.): Antena panou

  Antena interna:
  •  Antena cupola (amplasare pe tavan) daca doriti o distributie uniforma a semnalulu
  •  Antena panou (amplasare pe perete sau pe tavan) daca doriti o distributie mai concentrata a semnalului spre o directie anume.

 • Q14: Amplificatorul GSM imbunatateste si semnalul 3G?

  In anumite zone rurale sau cu o denistate mai mica a populatiei anumiti operatori (Orange, Vodafone) implementeaza reteaua 3G in banda de 900 MHz. Amplificatorul GSM mareste semnalul in acesta banda de frecventa, deci daca va aflati intr-o astfel de zona veti avea un semnal bun si in reteaua 3G
  click aici pentru mai multe informatii

 • Q15: De ce sa folosesc un amplificator, nu este suficienta montarea unei antene pe cladire?

  O confuzie des intalnita este aceea ca montand o antena pe cladire este suficient ca utilizatorii sa aiba semnal. O antena care nu este conectata prin cablu si mufa coaxiala la un echipament de conunicatii (fie el telefon / modem sau amplificator bidirectional) nu are nici un efect. Daca doriti sa rezolvati problema de semnal DOAR la un singur dispozitiv si acesta este echipat cu mufa pentru antena externa are sens sa achizitionati o antena externa pe care o veti conecta prin cablu la echipamentul dvs

 • Q16: Care este suprafata reala pe care un amplificator o poate acoperi?

  Un raspuns exact este aproape imposibil de oferit intrucat suprafata acoperita de semnal in interiorul cladirii este influentata mai multi factori:
  • Castigul amplificatorului: cu cat acest parametru este mai mare cu atat semnalul are capacitate de penetrare pe o suprafata mai mare
  • Puterea de iesire: un amplificator cu o putere mica nu este capabil de capta acelasi semnal ca si un echipament de putere mare
  • Antena de emisie (antena interna): functie de model antenele interne pot sa difere ca si functionalitate si castig acoperirea cu semnal fiind diferita
  • Compartimentarea cladirii: un amplificator utilizat int-un spatiu deschis va acoperi cu semnal o suprafata mai mare decat intr-un imobil cu multi pereti interiori mai ales daca acestia sunt realizati din materiale care obtureaza semnalul.

 • Q17: Pot folosi amplificatorul in locuinte private? Dar in birouri?

  DA. Produsele noastre sunt specific destinate utilizarii comerciale iar instalarea este relativ simpla.

 • Q18: Pot instala singur sistemul de amplificare?

  DA. Nu este nevoie de experienta tehnica ca sa instalezi un kit de amplificare. Kitul contine tot ce ai nevoie pentru a-ti rezolva problemele de semnal din interiorul cladirii: amplificatorul, antene, cabluri echipate cu conectori coaxiali, instructiuni de instalare simple pentru o instalare rapida si corecta.

 • Q19: De ce trebuie amplasate antena externa la o anumita distanta pe inaltime fata de antena interna?

  Daca se amplaseaza antena externa prea aproape de antena interna poate aparea fenomenul de oscilatie / interferenta in sistem. Este un fenomen asemanator cu situatia in care se apropie prea tare un microfon de difuzor.

 • Q20: Ce inseamna AGC ?

  Automatic gain control. Este o functie care limiteaza nivelul de semnal trimis de amplificator catre catre turnul operatorului pentru a proteja celula emitatoare de incarcare excesiva.

 • Q21: Amplificatorul poate interfera cu alte dispozitive electronice?

  NU, amplificatorul nu interfereaza cu alte dispozitive electronice.

Afla banda retelei 3G in locatia ta

In orase sau zone rurale limitrofe, reteaua 3G este implementata de principalii operatori (Orange, Vodafone, Telekom, RDS-RCS) in banda de 2100 MHz. Insa in zone rurale sau mai putin populate anumtiti operatori furnizeaza serviciile 3G in banda de 900 MHz.

Pentru a comanda antena sau repetorul proiectat sa functioneze in banda de frecventa in care va sunt furnizate serviciile 3G accesati meniul de test al telefonului  .... (afla mai multe) 

Activati din setarile telefonului reteaua 3G !

Telefoane Apple IPHONE:

 • apelati *3001#12345#* pentru a accesa meniul FIELD TEST MONITOR
 • Selectati Serving Cell info (UMTS Cell Environment - > UMTS RR Info pentru unele versiuni ale sistemului de operare)
 • Valoarea EARFCN DL / UARFCN  (channel number) indica Banda de Frecventa a serviciilor 3G furnizate de celula operatorului)*
 Valoare EARFCN DL / UARFCN Banda de frecente
2937 .... 3088 UMTS 900 MHz
10562 .... 10838 UMTS 2100 MHz

* O alta metoda:  impartiti UARFCN la 5. Valoarea obtinuta va indica in ce banda de frecventa va aflati (de exemplu: UFARCN = 10664, frecventa de downlink este 2132MHz, deci reteaua 3G este disponibila in banda UMTS 2100 MHz

Telefoane Android: acceseaza meniul de test sau utilizeaza app. NETMONSTER

Acceseaza meniul de test al telefonului 

 •  apelati *#0011#  
 • RX: numarul canalului corespunzatori frecventei de Downlink. Frecventa de downlink = UARFCN : 5

Alte coduri pentru meniul de test al telefoanelor cu sistem de operare Android 

Samsung: apelati *#*#197328640#*#*  sau  *#0011#  
Sony: : apelati *#*#*386#*#* sau *#*#*585*0000#*#*
HTC:: apelati *#*#7262626#*

Info:
RX: numarul canalului corespunzatori frecventei de Downlink. 
RSCP: puterea semnalului
ECIO: calitatea semnalului

Te-ar putea ajuta si aplicatia: 

Calculator banda de frecventa 3G: https://www.cellmapper.net/arfcn?net=UMTS&ARFCN=0&MCC=0 


Afla banda retelei 4G in locatia ta

Pentru a comanda antena sau repetorul proiectat sa functioneze in banda de frecventa in care va sunt furnizate serviciile 4G accesati meniul de test al telefonului  .... (afla mai multe) 

Activati din setarile telefonului reteaua 4G !

Telefoane Apple IPHONE:

 • apelati *3001#12345#* pentru a accesa meniul FIELD TEST MONITOR
 • Selectati Serving Cell info
 • Numarul afisat in dreptul Freq band indicator indica Banda de frecventa:
 Indicativ banda LTE  Tehnologia 4G LTE  / Banda de frecente Operator
Banda 1 FDD 2.100 MHz RDS-RCS (DIGI)
Banda 3 FDD 1.800 MHz Orange, VodafoneTelekom
Banda 7 FDD 2.600 MHz Orange, Telekom
Banda 8 FDD 900 MHz RDS-RCS (DIGI)
Banda 20 FDD 800 MHz Vodafone, Orange
Banda 38 TDD 2.600 MHz RDS-RCS (DIGI)
Banda 40 TDD 2.300 Mhz  

 

Telefoane Android: acceseaza meniul de test sau utilizeaza app. NETMONSTER

Acceseaza meniul de test al telefonului 

 •  apelati *#0011#  
 • Identifica indicativul benzii de frecventa (sau E-ARFCN) - vezi tabelul de mai sus 

Alte coduri pentru meniul de test al telefoanelor cu sistem de operare Android 

Samsung: apelati *#*#197328640#*#*  sau  *#0011#  
Sony: : apelati *#*#*386#*#* sau *#*#*585*0000#*#*
HTC:: apelati *#*#7262626#*

Info:
RX: numarul canalului corespunzatori frecventei de Downlink. 
RSCP: puterea semnalului
ECIO: calitatea semnalului

Te-ar putea ajuta si aplicatia: 

Calculator banda de frecventa 4G: https://www.cellmapper.net/arfcn 


Product finder

Copyright © 2022-present ELPIS MEDIA SRL